Sunday, 1 July 2012

Hari Ahad !


ASSALAMUALAIKUM,

hallo2, e'eh dah hari ahad... ! homaigot, hari ahad = HOMEWORK ! aiyaa, seperti biase dah pukul 10:20 PM baru teringat homework... hohoho~~ gile laa berlambak h/work kne siap AND hantar esok(isnin) ... karangan BM berlambak nak kene siapkan... ehem, actually sikit jerr, tapi asyik tangguh2 so bertimbun laa jd nye... hehe peace~~ and BI pon satu hal gak nie... karangan berlambak wo0i~ and h/work lain pon ade g...semue nie kene hantar esok gak... ! puiih... ! mati weyh... ! (-_-) terpikir taknak datang esok, tapi smpai bile? setiap kali waktu dorang aq tak datang sbb nak ngelak... haha kantoi plak kang~~ lagipon teringat pulak kata2 cikgu shahrul (cikgu chemist aq ) "jangan cuba lari dari masalah, nanti smpai bila2 pun masalah tu akan kejar kita.. masalah tu harus diselesaikan , barulah hati tenang... " hmm betul gak tuh, mcm kes aq laa... asyik tangguh2, ha amek kaw die mintak esok plak~~ (=_=) k better aq siapkan sekarang sebelum masalah baru bertmbah esok... k tata, salam...

                                                                         
with love,
                             Dayah Anak Mail...

Wednesday, 30 May 2012

BOSAN !


Assalamualaikum,
tok tok tok ! huuit ade orang tak nak bce entry sye nie...? huh tengok tajuk pon dah BOSAN kan~~  haiyoo bosan gile lepak2 kat rumah jerr waktu cuti DUA MINGGU nie... saje je g besor kan letter2 2minggu  tu.... cuba anda bayangkan betapa bosan nya saya ini y sememangnya membosankan pada waktu cuti panjang y amat bosan ini~~ amboi, mentang2 tajuk 'BOSAN' nganjing taip bosan memanjang... (nmpk tak permainan die~~) haha... then tengah bosan2 nie, tetibe membe2 ajak hang out... hoyeah good idea... ! dorang sruh set time nak lepak bile...? okey lagi satu msalah sampai~~ drive through punye masalah bru smpai~~ pasai apa masalah pulak? hai iyalah, hangpa bukan tak taw yang hobi family aq nie mmg dok ulak alik balik kampung..mentang2 kg due2 dekat... Dan saye sebagai anak yang solehah lagi mithali ini, hanya mampu mengikut dan turut serta dlm hobi ibu bapa sye ini... alahai,pasrah punya ayat~~ hoho tapi mithali tak mithali aq harus lepak gak ngan dorang nie, gile lame kot tak lepak sesame... ha faham tu, hukum nya HARUS ! lagi2 si afiqah tu... dok nun~~ jauh dokek shah alam sinun tuh... (ayat mcm jauh kat korea jeh.. =.=') mmg jarang laa dapat lepak ngan die... nak ajak hang out minggu kedue nie,membe aq sorang nie balik kg plak.. dah kenape kau sarah,rindu sgt ke kat kampung kau tu smpai tak nyempat2  dari hari selase ke ahad...? aduhai sayang~~ haha papepon kita tetap akan lepak sesama.. INGAT ! hukumnya HARUS ! aq akan usaha kan sebaik mungkin untuk cadangkan tarikh y sesuai.. ceh, dah mcm tugas nak cadangkan tarikh pilihanraya doh pulok... haha ok aq taw korang dah mule bosan bace luahan hati aq y bosan  neh~~ haha k salam... :)

                                                                                   
with love,                                                                                       Dayah Anak Mail                                 

Monday, 30 April 2012

SAH ! SAH ! SAH !


ASSALAMUALAIKUM,

ha ape yang SAH nye kawan2...? hehe alhamdulillah saye dah sah mnjadi isteri.... e'eh? haha slh pulak... sori2... actually nak introduce kan BOY saye sorang nie...tajuk ta leh blaa mcm dah nikah jerr~~ haha saje kasi gempak.. btw bagi sesape yang pernah bace entry saye y sebelum2 neh, mesty pernah nmpk name 'FARID HAKIMI' n cerita psl 'river ranger' kan... huhu he's already mine now... ! can't believe it...? me either...! me in a relationship with my own crush~~ wow... ! 

Curi2 gmbaa die.. hehe maaf boss~~
                                                   
nie mse kat kem river ranger tgh aerobik pg...comel tak..? huhu... 
                                     
asyik gambaa die jerr, nie gmbaa sye plak..haha... ;) 
                  
alhamdulillah, dah lme tunggu.. last2 saye dpt gak awk... n ta sangke awk pon tunggu saye.... ! haha lawak betul laa cerita nie... kalau laa dr mule dah taw awk pon minat saye,dah lme kite kapel kan awak~~ ish2, ego punye psl, due2 senyap jerr~~ hoho pape pon, i hope this time berkekalan laa... insyaallah...
:D

                                                                                         
LoVe,
                                                                                 Dayah Anak Mail

                                 

Saturday, 7 April 2012

Rindu Giler Nokk... !


Assalamualaikum,

     
yuhoo... lme noo rse nye ta update entry blog yang bosan lagi sakai nie  kan... bukan nye hape, saye dlm proses untuk menahan diri dari membazirkan mase di laman2 so-SIAL neh... almaklumlah.. SPM VICTIM laa kate ko... ! ceh,konon~~ haha  #kalaw tak diazankan mak aq, tade mkne nyer sume neh... ha dah sah2 solat tak sah mak aq azan.. hoho..

           ok pape pon, actually saye nak story morry kat u alls pasal semalam.. k semalam saye meet ngan 

"besh-french" saye y Afiqah Azalan tuh (klaw tak taw, check gmbaa die kat side belah kanan neh ha..) dah check..? 'alaa tomei2' kan die...! hoho kitorang borak2 psl crush,skola n mcm2 laa...!  alahai, maklum laa daa lme tak meet n share2 secret kan... masing2 busy dengan kerjaya masing2.. meeting laa,projek laa,proposal laa dll ... #ceh,spm pon ta lps g~~ Berangan laa ko timah~~ (haha tetibe tuka nme..) mmg rindu gilerr nak lepak2 ngan my honeybee sorang neh..semalam pon dpt lepak skejap jerr.. tapi die kate nak dtg sini lagi jumaat dpn.. Jangan lpe bawak sugar glider u skali eh sayang... i nak picit2 kepale die n ekor die.. #amboi.. jeles bebeno tuh.. haha comel gilerr kowt sugar glider tuh... bukan sugar daddy naa~~ haha tapi klaw sugar daddy cute pon ape slh nye kan.. haish, udah2 lerr tuh semah... merepek meraban jerr kje ko.. ! - nme len daa plak~~

          ok kawan2... smpai sini jerlaa story morry kite kli nie eh.. klaw nak citer sume mmg berpage2 entry sye kali neh... hehe sebenarnye entry sye kali neh nak bagitaw y sye rindu giler ngan cik NURAFIQAH BINTI AZALAN nie ha... jmpe smlm, kering gile wife sye neh... ! mkn byk2 ye yang.. biar gemok mcm sye.. ! haha tata...salam...

                                                         
with love,                                                                                   Dayah Anak Mail..

Sunday, 11 March 2012

HEY, Budak Gemok !


ASSALAMUALAIKUM,

' 59 ' ! no ape tu kawan2....? alahai, nie y sedih na gtaw neh~~  berat kamek naik ' 9 kg ' taok.... ni laa padah nyerr daa igt bdn tuh CNTEK sgt~~  hmm, tension gilerr memikir kan berat badan y bg aq angka y cukup besar...


so, mulai skarang stiap pagi sye akan 'lompat bintang' & 'skipping' mcm kat icon ats tuh... alahai, sye gemok mcm tu kerr...? ohh tidak... ! #pengsan~~   ----5 minit kemudian---   #bru terjage~~  #ketuk2 kpale~~  huh, papepon wish me luck k kawan....  hope boleh hilangkn balek 9 angka kt blakang tuh... eh tata kawan2, mk sye pggil soh mkn... err hee... tape sye mkn sikit jerr.. sikit jerrk.. jgn risau... hehe...  salam...

                                                                               with love,
                               Dayah Anak Mail

Saturday, 10 March 2012

Sahabat,Membe & Kawan...


SAHABAT...

bunyinya indah,
sebutannya mudah,
ada udang disebalik batu?
tade sape y tahu...

MEMBE...

bunyinya kasar,
orang panggil ayat pasar,
hatinya bagus?
well, who knows...

KAWAN...

bunyinya ringkas,
nmpk ikhlas,
istilah 'kawan makan kawan' ,
seakan beri amaran..


ASSALAMUALAIKUM,

SAHABAT , MEMBE & KAWAN....  walau ape pon beza nye dari segi bunyi,tanggapan mahupun pandangan, ketige2 perkataan ini membawa maksud y sama iaitu seseorang insan y sentiasa ada disisi kita kala kita memerlukan nya.... mereka umpama "POKOK y sentiasa ada ditempatnya ketika kita memerlukan tempat untuk berteduh dan bersandar".. ataupun seperti "kutub N dan S pada magnet y sentiasa 'attract' antara satu sama lain ".... begitulah tafsiran sye terhadap insan y bergelar sahabat atau membe mahupun kawan... :)

hehe sorry puisi berterabur... :D sesungguhnya aku amat merindui insan itu... khas buat AFIQAH AZALAN, FATIN AMYRA, NURSARAH HASRAN, FARHA ADRIANNA, SAIDATUL IJRA dan semua sahabat,membe dan kawan aku... :) salam....



                with Love,
                Dayah anak mail.

Monday, 20 February 2012

Kau Yang Teristimewa...


ASSALAMUALAIKUM...

jeng2... siapakah? my beloved mak n ayah lerr~~ nobody else...mak n ayh laa y jage kite dari kecik smpai laa ke besor gemok nie ha.. membazir duit untuk kite,sabor dgn prangai kite n macam2 lg... kite sedar smue tu, tapi saje buat2 tak sedar... hehe tadelaa...  tapi jase mak n ayh nie insyaallah mmg takkan kite lpekan...takkan mampu nak lpekan smpai ke akhir hayat... you're too special for me in this world... ! love yah forever... ! ;)


                               LOVE,
                               DAYAH ANAK MAIL...


Friday, 17 February 2012

i Love everyOne Who Love mE ...


ASSALAMUALAIKUM...






i love u all <3 ;)

aiR diCiNcAng TaKkAn PuTuS ..


ASSALAMUALAIKUM...



Akak , Dayah & Ati :)



Akak & Ayid :D


Saya , Ati & Akak ;)




Akak & Emak :D


Siblings <3 :)

Big Family <3 :D


                          With Love ,
       Dayah Anak Mail..

Saturday, 11 February 2012

Salam Maulidur Rasul ...


Assalamualaikum ,

Salam Maulidur Rasul kpd sahabat2 seislam ku... smoge pd hri ini kte akn lebeyh memperingati Nabi Muhammad S.A.W serta junjungan nyerr... pd hari ini (11/2/2012 - sabtu ) , sekola aq ade wat smbutan maulidur rasul... wah , dtg skola td mcm2 style bju , tudung , kasut aq tgk... haha mcm hari raye lak... !  ade ceramah , nasyid , laungan azan n mcm2 agi... syg jerr ta bwk kamere... kamere tinggal kt johor :'(  pape pon best td sbb die tuka skola ganti dgn sambutan maulidur rasul... hehe :)

salam... :)

Thursday, 9 February 2012

JoHoR !


Assalamualaikum,

HALLO2 !  hmm disebabkan bru bkak blog skang, so skang laa bru na citerr psl minggu lps... wokey, minggu lps tanggal  4/2/2012(sabtu) aq g johor sbb na smbut bfday adik sedare aq y comel ! (Farisya Qistina) wokey pd awl nyerr aq ta maw g sbb aq ta brape ske g sne...aq ta ske sbb klaw daa g jauh2 kt johor tuh, takkan laa blek hari kn, ofcourse laa kne tido sne... n aq ta dpt bygkan kne tido kt ruang tamu rmai2 ngan fmily aq... err daa laa dlm rumah 2 ade laki..hmm, tp mk aq pkse gak g sbb ksian kt mkcik aq tuh sbb die daa ajk byk kli... wokey sbb kesian aq g laa... mmg jauh laa johor neh dr selangor.. melepasi byk negeri woh (wokey aq bru taw.. ) then, smpai2 tuh dorg kt sne sume tgh siap2 hias2... pndg ktorg mcm na mkn jerr... wat derk sudaa~~ n then mk die tros jemput ktorg msok rumah sebelah die... rpe2 nyerr jiran die tade kt rumah n bg pinjam rumah die kt ktorg... wah lege~~ huhu pastu lepak2 dulu n mlm tuh bru mjlis mle...  n then mkn kek... pergh~~ kek die mmg sedap-gambar princess~~ hehe... n then lps mkn, ktorg straight msok rumah tido...esok nye, srapan pg kt meja luar tuh, tetibe boleh plak tgh mkn tuh, due laki neh  men snap2 gambaa ktorg tgh mkn... haiyoo~~ lyn jerrlaa~~ TAPI y penting ! sye ske waktu blek ! hehe ktorg g mndi air terjun kt  hutan lipur, sg bantang...? ape ntah , ta igt pulak.. hehe tp mmg best.. pastu mkn n smpai rumah mlm~~


belum kuar umah g... ;)


akak , ati , dayah


cikla , akak


dayah , teah



hehe sye kt blakang ! ;)



pg esok nyer, sbelum breakfast


Haaa nie laa die bfday girl nyerr... ! Farisya Qistina ! (ta mndi g) haha


                                                         LOVE,
                                   NURHIDAYAH ISMAIL

Missing U


Assalamualaikum,

wah.. lme ta update entry blog ! rindu kt korg~~ hehe actually tade mse na bukak blog (mne tak nyer sebok ngan fb n twitter jerr =.=' ) huhu sperti y korg lihat,blog nie pon daa berubah rupa ! hmm, ade kah ia brubah lebih kacak sperti aaron aziz? or bertmbh burok sperti "tuutt.... " ? haha jawapn nyerr ditangan anda sndiri... (simple jerr pon.. ;) dh3 ! merepek2 jerr ank cik mail neh.. ! tajuk y lebih penting skang neh adalah... adalah... jeng3... wah, saspen jerr lebeyh... haha y penting skang korang cer cari chatbox sye kt mne...??? die daa hilang laa... ?? ! cpt cari.. ! ats,bawah,kiri,kanan....! mne... ??! alamk,  err korang, hee bru sye igt y sye daa buang chatbox sye td... huhu sory2... sume nyerr sbb daa lme ta bukak kot, maybe sbb tu laa ade org tinggalkan note kt chatbox sye "your chatbox has expired".. persoaln y kedue, siapakah org y tingglkan note tuh??? berani2 nyerr die croboh blog sye... ! (ZzZzz ..." ) wokey gile jp~~  haha k laa... smpai sini jerr entry sye kli neh~~ ( otak kering = kering idea ) ;)

Salam...
                                                                                                                                            Love <3,
                                  NURHIDAYAH :)