Sunday, 1 July 2012

Hari Ahad !


ASSALAMUALAIKUM,

hallo2, e'eh dah hari ahad... ! homaigot, hari ahad = HOMEWORK ! aiyaa, seperti biase dah pukul 10:20 PM baru teringat homework... hohoho~~ gile laa berlambak h/work kne siap AND hantar esok(isnin) ... karangan BM berlambak nak kene siapkan... ehem, actually sikit jerr, tapi asyik tangguh2 so bertimbun laa jd nye... hehe peace~~ and BI pon satu hal gak nie... karangan berlambak wo0i~ and h/work lain pon ade g...semue nie kene hantar esok gak... ! puiih... ! mati weyh... ! (-_-) terpikir taknak datang esok, tapi smpai bile? setiap kali waktu dorang aq tak datang sbb nak ngelak... haha kantoi plak kang~~ lagipon teringat pulak kata2 cikgu shahrul (cikgu chemist aq ) "jangan cuba lari dari masalah, nanti smpai bila2 pun masalah tu akan kejar kita.. masalah tu harus diselesaikan , barulah hati tenang... " hmm betul gak tuh, mcm kes aq laa... asyik tangguh2, ha amek kaw die mintak esok plak~~ (=_=) k better aq siapkan sekarang sebelum masalah baru bertmbah esok... k tata, salam...

                                                                         
with love,
                             Dayah Anak Mail...

Wednesday, 30 May 2012

BOSAN !


Assalamualaikum,
tok tok tok ! huuit ade orang tak nak bce entry sye nie...? huh tengok tajuk pon dah BOSAN kan~~  haiyoo bosan gile lepak2 kat rumah jerr waktu cuti DUA MINGGU nie... saje je g besor kan letter2 2minggu  tu.... cuba anda bayangkan betapa bosan nya saya ini y sememangnya membosankan pada waktu cuti panjang y amat bosan ini~~ amboi, mentang2 tajuk 'BOSAN' nganjing taip bosan memanjang... (nmpk tak permainan die~~) haha... then tengah bosan2 nie, tetibe membe2 ajak hang out... hoyeah good idea... ! dorang sruh set time nak lepak bile...? okey lagi satu msalah sampai~~ drive through punye masalah bru smpai~~ pasai apa masalah pulak? hai iyalah, hangpa bukan tak taw yang hobi family aq nie mmg dok ulak alik balik kampung..mentang2 kg due2 dekat... Dan saye sebagai anak yang solehah lagi mithali ini, hanya mampu mengikut dan turut serta dlm hobi ibu bapa sye ini... alahai,pasrah punya ayat~~ hoho tapi mithali tak mithali aq harus lepak gak ngan dorang nie, gile lame kot tak lepak sesame... ha faham tu, hukum nya HARUS ! lagi2 si afiqah tu... dok nun~~ jauh dokek shah alam sinun tuh... (ayat mcm jauh kat korea jeh.. =.=') mmg jarang laa dapat lepak ngan die... nak ajak hang out minggu kedue nie,membe aq sorang nie balik kg plak.. dah kenape kau sarah,rindu sgt ke kat kampung kau tu smpai tak nyempat2  dari hari selase ke ahad...? aduhai sayang~~ haha papepon kita tetap akan lepak sesama.. INGAT ! hukumnya HARUS ! aq akan usaha kan sebaik mungkin untuk cadangkan tarikh y sesuai.. ceh, dah mcm tugas nak cadangkan tarikh pilihanraya doh pulok... haha ok aq taw korang dah mule bosan bace luahan hati aq y bosan  neh~~ haha k salam... :)

                                                                                   
with love,                                                                                       Dayah Anak Mail                                 

Monday, 30 April 2012

SAH ! SAH ! SAH !


ASSALAMUALAIKUM,

ha ape yang SAH nye kawan2...? hehe alhamdulillah saye dah sah mnjadi isteri.... e'eh? haha slh pulak... sori2... actually nak introduce kan BOY saye sorang nie...tajuk ta leh blaa mcm dah nikah jerr~~ haha saje kasi gempak.. btw bagi sesape yang pernah bace entry saye y sebelum2 neh, mesty pernah nmpk name 'FARID HAKIMI' n cerita psl 'river ranger' kan... huhu he's already mine now... ! can't believe it...? me either...! me in a relationship with my own crush~~ wow... ! 

Curi2 gmbaa die.. hehe maaf boss~~
                                                   
nie mse kat kem river ranger tgh aerobik pg...comel tak..? huhu... 
                                     
asyik gambaa die jerr, nie gmbaa sye plak..haha... ;) 
                  
alhamdulillah, dah lme tunggu.. last2 saye dpt gak awk... n ta sangke awk pon tunggu saye.... ! haha lawak betul laa cerita nie... kalau laa dr mule dah taw awk pon minat saye,dah lme kite kapel kan awak~~ ish2, ego punye psl, due2 senyap jerr~~ hoho pape pon, i hope this time berkekalan laa... insyaallah...
:D

                                                                                         
LoVe,
                                                                                 Dayah Anak Mail